Bayraklı acil veteriner evcil hayvan ya da sokak hayvanları için muayene ve tedavi hizmeti verir. Veterinerler evcil hayvanlar, çiftlik hayvanları ve diğer hayvan türleri için uzmanlık kazanmış insanlardır.
Hayvan muayene edilir, teşhis koyulur ve daha sonra doğru tedavi uygulanır. Eğer yaralanma veya hastalıktan kaynaklı ameliyat gerekirse bunu veteriner hekim yapar. Ultrason, röntgen gibi cihazları kullanır ve bu cihazların da yardımıyla teşhis koyar. Hayvanların enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı belirli aşıları olması gerekir.
Aşıları veteriner yapar ve her aşılanan hayvan için bir kayıt oluşturulur. Herhangi bir sorunda hayvanları inceleyip müdahale ederek ne tür bir hastalığı olduğunu teşhis eder. Muayene yapmak için kan alır, vücut dokusu ya da idrar örneği alma işlemlerini de veteriner yapar. Bayraklı acil veteriner için iletişime geçerek bilgi iletmeniz yeterlidir.
Cerrahi müdahale gereken hastalıklarda ameliyatı muhakkak uzman veterinerin yapması gerekir. Hijyenik bir ortamda ve doğru cihazlar ile cerrahi işlem gerçekleştirilir. Sonrasında hayvan tamamen iyileşene kadar veteriner merkezinde kalır.
Brusella, kuduz gibi hastalıklar hayvan hastalıklarıdır. Veterinerler birtakım testler uygulayarak hayvanların hastalık kapıp kapmadığını inceler ve gerekli olan önlemleri alır. Bir hayvan çok yaşlıysa ve iyileşemeyecek kadar hastaysa veteriner ötenazi uygulaması yapabilir. Hayvan sahibi olmak istediğinizde beslenme, bakım sağlığı için alacağınız önlemler gibi konularda veterinerler size bilgi verir.
Veterinerlerin en önemli görevlerinden biri de barınakları incelemektir. Barınakların yeterli ve temiz olup olmadığını inceleyerek kontrol eder. Bayraklı acil veteriner için yaralı bir sokak hayvanıyla ilgili görüşebilir ve tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.
Hasta hayvanların teşhisi konulduğunda kayıt altına alınır ve eğer bulaşıcı bir hastalıksa kamuoyu bu konuda veterinerler tarafından bilgilendirilir. Bazı hastalıklar hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Bu hastalıklar konusunda insanları veterinerler bilgilendirir. Hayvandan hayvana geçen hastalıkları ya da hayvandan insana geçen hastalıkların yayılmasını engellemek için karantina uygular.
Bir veteriner her zaman kendi sektöründeki yenilikleri takip ederek hayvan tedavisi konusunda güncel bilgilere sahip olur. Her meslekte olduğu gibi veterinerlerin uyması gereken meslek etik kuralları vardır ve bu kurallara uyacak şekilde davranmaları gerekir. Bayraklı acil veteriner seçeneklerinden en yakın olanı tercih edebilirsiniz.
Bir insanın veteriner hekim olması için beş senelik üniversite eğitimi alması ve mezun olması gerekir. Eğitimin yanında veteriner olacak insanın birtakım özelliklere de sahip olması gerekir.
Hayvanlara karşı merhamet besleyen bir insan olmalıdır. Cerrahi müdahale etmesi gerekecek durumlar olacağı için el becerisinin olması gerekir. Empati yeteneği olmalıdır ve hayvan sahipleriyle doğru ve anlayışlı bir şekilde ilgilenmelidir.
Hayvanın hastalığını teşhis ettikten sonra sahiplerine hastalığı ve tedavi yöntemini uygun bir dille ve beceriyle anlatmasını sağlayacak iletişim becerisine sahip olmalıdır.
İzmir Veteriner Klinikleri Yaznın Devamını Oku
Veterinerler her gün birçok hasta hayvanla iletişim halinde olduğundan çözüm odaklı çalışabilmelidir. Bayraklı acil veteriner bünyesinde çalışan uzman veteriner hekimler her türlü hastalık konusunda bilgi sahibidir. Veterinerler hayvanlar hakkında her türlü bilgiye sahiptir ve teşhis koyma ile tedavi konusunda yasal izni bulunur.
Doğada bulunan her hayvan türüyle ilgilenen veterinerler bu alanda uzman olmuşlardır. Tropikal hayvan, yabani hayvan, çiftlik hayvanları, endemik hayvanlar, evcil hayvanlar gibi farklı tür ve özelliklere sahip olan hayvanların bakım ve tedavilerini yaparlar.
Hayvanlar da insanlar gibi sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için doğru şekilde bakılmalıdır. Veteriner ömürlerinin sağlıklı bir şekilde geçmesini sağlar. Hastalıkları varsa tanısını koyar ve tedavi eder. Bayraklı acil veteriner için sokak hayvanları için de iletişime geçebilirsiniz.
Doğada hayvanların kendi aralarında salgın hastalıklar olabilir. Bu hastalıkların önlenmesi veteriner hekimlerinin sorumluluğunda olur. Tanı koydukları hasta hayvanları tedavi ettikten sonra takibini de yaparlar. Eğer sahipli hayvansa tedaviden sonra nasıl bakılması gerektiği konusunda insanları bilgilendirirler.
Veteriner olmak istiyorsanız ilk olarak eğitim almalısınız. Araştırmaya merakı olan bir insansanız ve hayvanları seviyorsanız bu meslek sizin için uygun olabilir. Gözlem yeteneğinizin oldukça iyi olması gerekir. Fen Bilimleri konusunda ilginiz varsa da bu meslek size göre olabilir. Hayvanların nasıl besleneceği, bakılacağı, nasıl yetiştirileceği konusunda veterinerden yardım alırsınız. Veteriner hastalıklara teşhis koyar.