Bornova en yakın veteriner hayvan sağlığı ile ilgilenir. Çiftlik hayvanları, pet hayvanları, balıklar, kanatlı hayvanlar, egzotik hayvanlar, vahşi hayvanlar, evcil hayvanlar, sokak hayvanları ve her tür hayvan ile ilgilenen kişi veteriner hekimdir.
Hayvan türlerinin bakımı ve tedavisi hakkında uzman olurlar ve aynı zamanda tür devamlılığı için de çalışmalar yaparlar. Hayvanların hastalık tanısını koyar ve tedavi ederler. Üreme için bilgilendirme yapar ve kısırlaştırma işlemini yaparlar. Hayvanların kontrol altında tutulması konusunda da uzmandırlar. Veterinerler aynı zamanda hayvansal gıdaları da kontrol ederek kontrol altında tutabilirler.
Her hayvanın vücut yapısı, anatomisi, hayvan hastalıkları ve tedavileri konusunda eğitim alarak uzmanlık kazanırlar. Bornova en yakın veteriner evcil hayvan bakımı için bilgilendirme yapar. Büyük baş hayvanlar ve küçük baş hayvanlar için hastalık tanısı koyar ve tedavi uygularlar. Hayvanların sağlıklarının korunması için nasıl önlemler alınması konusunda yol gösterici olurlar.
Çiftlik hayvanlarının verimlerinin nasıl arttırılacağı konusunda da bilgi verirler. Hayvanlardan üretilen et, süt, yumurta gibi gıdaların sağlığa uygun olup olmadığını da denetlerler. Tüm bu yetkiler veterinerlere yasal olarak verilmiştir. Hayvanlar nasıl beslenecek, üreme koşulları, ıslah edilmeleri, yetiştirilmeleri, hastaysa tanı konması ve iyileştirilmesi veteriner hekimlerin görevidir.
Hayvanlar da insanlar gibi çeşitli hastalıklar geçirebilirler. Bu hastalıkların önceden engellenmesi için aşılama gibi kontroller veterinerler tarafından gerçekleştirilir ve önüne geçilir.
Hayvan hastalıkları konusunda uzman olan veterinerler tanı koyulduktan sonra gerekli olan tedavi yöntemini uygular. Bornova en yakın veteriner için eğer ameliyat gerektiren bir durum varsa veteriner tarafından cerrahi operasyon gerçekleştirilir. Hayvanın operasyon sonrasında klinikte kalması gerekiyorsa gerekli işlemler yapılır ve yatırılır.
Veterinerler doğadaki her hayvanın bakımı, beslenmesi ve tedavisiyle ilgilenir. Bazı veterinerler belirli türler üzerinde uzmanlık yapabilirler. Veteriner olabilmek için beş senelik üniversiteyi bitirmek gerekir. Küçükbaş, büyükbaş hayvanların bakımı, korunması, tanı ve tedavisi veterinerler tarafından yapılır.
İnsanlar arasında olduğu gibi hayvanlar arasında da salgın hastalıklar vardır. Bu hastalıkların kontrolü, önlenmesi ve teşhisi veterinerlerin sorumluluğunda olur. Bazı hastalıklar hayvanlardan insana geçebilir. Bu hastalıkların araştırılması gerekir. Bornova en yakın veteriner hayvanlar hakkında her türlü bilgilendirmeyi yapabilir.
Bir hayvan türünde hastalık belirtileri başlamışsa ırkların nasıl iyileştirileceği konusunda çalışmalar yapar ve tedavileri gerçekleştirir. Yaşadığı ülkede hayvan politikasını iyi bilen ve hayvanlardan yana bir bakış açısına sahip olma özelliğine sahip olan insanlar veteriner olmalıdır.
Çiftlik hayvanlarının üretimi gibi konularda kontrolleri sağlar ve hayvanların kurallara uygun bir şekilde üretilip beslendiğinin kontrollerini gerçekleştirir. Hem hasta olan hayvanlara hem de hayvan eğer sahipli ise sahiplerine karşı sorumluluğu vardır. Hayvanın refahını ön planda tutan bir veteriner hekim hasta hayvanlara yardım edebilecek en ideal kişiler olur.
Veteriner hekimler akademik yeteneğe sahip olurlar. Bornova en yakın veteriner hekimleri alanında uzmanlık kazanmıştır. Araştırma yaparak hastalıkların tedavi yöntemleri ve hayvanların daha iyi yetişmesi için sürekli dünyadaki gelişmeleri takip ederler.
Evcil hayvan sahipleri için ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi veterinerden alabilirsiniz. Hayvansever olmayan insan veteriner olmamalıdır. Eğer hayvan sevmiyorsanız bir süre sonra onlarla ilgilenirken doğru olmayan şekilde davranabilirsiniz. Hem hayvanların hem de sahiplerinin mağdur olmaması için hayvanlarla empati kuramayan insanların veteriner olması etik açıdan doğru değildir.
Bazı hayvanlar acil müdahale için gelir ve veteriner en doğru kararı hızlı bir şekilde vererek ilk müdahaleyi yapar. Bu sebeple gözlem yeteneği de iyi olmalıdır. Bornova en yakın veteriner hayvanların nasıl beslenmesi ve bakılması konusunda bilgilendirme yapar.
Veteriner sabırlı olmalı ve dikkatli davranmalıdır. Empati yeteneği yüksek olduğunda hem hayvana hem de sahiplerine karşı daha anlayışlı olur. Sokak hayvanları için en iyi şartları sağlama konusunda kesin kuralları olur. Birçok farklı tedavi yöntemi olduğu için veterinerler ayakta, oturarak, eğilerek farklı şekilde tedavi uygulayabilirler.
En doğru tedavi yöntemi hasta hayvana tanı konulduktan sonra belirlenir. Tedavi aşamaları eğer hayvan sahipliyse sahiplerine anlatılır ve onların onayıyla tedaviye başlanır. Sokak hayvanlarının tedavisi yapıldığında ve iyileştiklerinde alınan yere aynı şekilde bırakılmaları bir kuraldır. Veterinerler kuralın takibini yapmalıdır.